Eikenprocessierups val 1-4 meter

 49,90 79,90

  • Levering incl. PVC kraag, montageslang, T-stuk + valbuis en opvangzak met lokmiddel
  • De ruimte tussen de boom en de pvc kraag afdichten met EPS-D
  • De val buiten bereik van kinderen monteren
  • De opvangzak aan de warme zijde van boom monteren
  • Bij het monteren (opening maken) opvangzak altijd handschoenen dragen i.v.m. verstoring geurstof lokmiddel
  • Altijd de originele opvangzak gebruiken anders verliest de val zijn werking
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

De EPR kruipt normaal naar jonge knoppen en bladeren om te vreten, door de lokstof in de opvangzak worden rupsen aangetrokken. Door de gecoate PVC kraag kan de rups niet verder naar onderen (of boven bij de UP-val) en komt via de montageslang door de valpijp in de opvangzak.

Hoe werkt het?

Wanneer de EPR naar de val kruipt, kan deze niet verder door de PVC kraag (DIN7748) deze is van binnen gecoat, waardoor deze te glad is en de rups naar de ingang van de opvangzak geleid zal worden. De val wordt zo gemonteerd dat de valbuis het hoogste punt heeft zodat eventueel water dat langs de stam loopt, afgevoerd wordt en niet in de opvangzak terecht komt.

Over de val

De vallen zijn leverbaar voor boomomtrekken tot 1 meter en tot 2 meter standaard. Grotere omtrekken zijn mogelijk tot wel 8 meter. De vallen kunnen het gehele jaar gemonteerd worden. De opvangzakken moeten pas in maart geplaatst worden. De val is meerdere jaren te gebruiken. De EPR-vallen worden compleet gefabriceerd in Duitsland in Rees am Rhein. Dit wordt gedaan door een familiebedrijf, hierdoor is constante kwaliteit gewaarborgd.

Extra informatie

Omvang boom

1 meter, 2 meter, 4 meter