DE EPR-VAL

Het gevaar voor mens en dier door de EPR (eikenprocessierups) wordt van jaar tot jaar groter.

De Eikenprocessierups (EPR) kruipt normaal naar jonge knoppen en bladeren om te vreten. Door de lokstof in de opvangzak worden de rupsen aangetrokken.

Door de gecoate PVC kraag kan de rups niet verder naar onderen en komt via de montageslang naar de “uitloop” inloop opvangzak.

Doordat de opvangzak zwart gekleurd is, kan de temperatuur ophogen tot 70 graden door de zon. Waardoor het eiwit (vanaf 55 graden) van de brandharen afbreekt en onschadelijk worden gemaakt, voor de zekerheid kunnen de opvangzakken na het wisselen nog enige tijd worden verhit boven 65 graden (hier loopt op dit moment een onderzoek naar.)

Er zijn 3 type vallen verkrijgbaar

  • De standaard voor afdalende rups (meest gangbaar) en het meest gebruikt
  • De val voor de opstijgende rups vanaf de bodem
  • De combinatieval voor zowel de opstijgende als de dalende rups.

Shop DE EPR-VAL

De EPR wordt geleverd met een aaszak. Er zit een lokstof in waar de rupsen op af komen. Zo wordt de rups in de val getrokken. De stof hecht zich aan de eikenprocessierups en deze droogt uit. Zo sterft de rups in de aaszak. U kunt dus eenvoudig zelf de eikenprocessierups monitoren.

De opvangzak is eenvoudig te vervangen als deze vol is. Buiten het eikenprocessierupsseizoen kan de zak worden verwijderd, en kan de val aan de boom blijven voor het volgende seizoen.

De val wordt compleet geleverd, en deze is heel eenvoudig te monteren dankzij een uitgebreide instructie. De val wordt geleverd inclusief alle hulpstukken. Het wordt wel aanbevolen om nog het afdichtingsmiddel mee te bestellen.